Mar 3, 2011

Chirashi-zushi(ちらし寿司)


ひな祭りですね。
さっそくちらし寿司をつくってみました。
お弁当箱にいれると嬉しくなりますね。

On March 3rd is Doll's day in japan. In that day ,We traditionally celebrate for girls.And we eat "Chirashi-Zushi".In this time I used raw salmon for "Chirashi-zushi"


This is fried Eggs.Cut into very thin.


RECIPE(Servings 2: Cook time 15 minutes)

raw Salmon
2Eggs (fried eggs)
Japanese Nori(sliced very thin)
Sushimeshi (Cooked Rices)
Shiso

(Recipe of Sushimeshi)

Seasoning
4tablespoons Komesu(Japanese vinegar)
3tablespoons sugar
1/3 teaspoon salt
All mixed

Combine 300g Cooked rices and seasoning


すし酢はとても簡単です。
三合のご飯に対して

米酢 大さじ4
砂糖 大さじ3
塩  小さじ1/3

こちらのすし酢、かなり便利なんです。
キュウリやワカメを合わせた酢の物にも合いますし、
しらすやたこ、中華イカなどにあわせても大変美味しく召し上がれます。

オリーブオイルやサラダ油を加えてサラダドレッシングとしても使えます。

とても便利な配合です!



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